Problemen van lange mensen

Problemen van lange mensen moet je niet verwarren met grote mensen problemen. Het gaat hier niet over grote mensen problemen waar je moeder vroeger altijd over sprak wanneer een probleem nog te complex was om te begrijpen voor jou als kind. Om even wat specifieker te zijn, het gaat over lange mensen problemen. Dat lange mensen problemen ervaren wordt nog extra benadrukt met de oprichting van Nationale Dag van lange mensen. Het doel? Aandacht vragen voor “de knelpuntjes” waar lange mensen tegenaan lopen. Dinsdag 21 juni 2016 was de eerste Nationale dag van Lange Mensen.

De nationale dag van lange mensen

Op de Nationale dag van Lange Mensen verschenen er diverse herkenbare tweets over de problemen van lange mannen en vrouwen. Zoals te weinig beenruimte in de bioscoop stoelen, banken waar je niet languit op kunt liggen omdat je benen dan over de leuning hangen en deurposten waar je steeds weer je hoofd tegenaan stoot.

Waar lopen lange mensen tegenaan

Rob Bruintjes is een van de initiatiefnemers van de Nationale dag van Lange Mensen. Hij is zelf 2 meter en 21 centimeter en is maar al te goed bekend met lange mannen problemen. De ongemakken van zijn lengte merkt hij de hele dag door. Kleding is te klein, schoenen passen niet, bij een wastafel moet hij flink door de knieën, lampen tikt hij vaak aan met zijn hoofd en douchen doet hij, als hij niet thuis is, gebogen. Dit is maar een deel van de gehele waslijst van de lange mannen problemen.

Initiatieven voor een beter leven van lange mensen

Er komen steeds meer initiatieven om de last van de schouders te halen van lange mannen en vrouwen. Bijvoorbeeld de Stichting Lange Mensen. Dé site voor als je lang bent of lang wordt. Met informatie over- en voor lange mensen. Leg je lange man probleem voor aan de stichting en je krijgt een nuttig antwoord.

Ook Mouwlengte 7, een webshop speciaal ingericht voor lange mannen wilt de lange mannen problemen omzetten in lange mannen voordelen. Hier vindt elke lange man passende kleding.